10 Sep

2018. szeptember 5-én Árkossy István, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett erdélyi származású festőművész "A nagy lépés" című kiállításával vette kezdetét a Pozsonyi Magyar Intézet új évada. A kiállítás Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet kiállítótermében került bemutatásra.    

A tárlat a művész legújabb alkotásaiból nyújt ízelítőt a nagyközönség számára. A tizennyolc képből álló válogatás egy korábbi budapesti és kolozsvári bemutató után érkezett Pozsonyba. A rendkívül nagy érdeklődés mellett megtartott ünnepélyes megnyitón, Szabó József ideiglenes ügyvivő üdvözlőbeszéde után, a kiállítást, Árkossy István életútjának és művészi pályájának méltatásával Demeter Ervin kormánymegbízott nyitotta meg. Az eseményt Bertók Tibor, a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola végzős hallgatójának hegedűjátéka tette még ünnepélyesebbé. A művész, Árkossy István személyes hangú zárszóban mondott köszönetet a szervezőknek a pozsonyi kiállítás lehetőségéért.

Az október 4-ig látogatható tárlat megnyitójára érkező közönség soraiban magyar és szlovák képzőművészek, galériatulajdonosok és jeles közéleti személyiségek is voltak. Az est fogadással zárult.